«Εξολόθρευσε» τον αντίπαλο ο Στέλιος Σύρος





Ο Στέλιος Σύρος σε προεκλογική συζήτηση με δημότες του Δομοκού.
Ο Στέλιος Σύρος σε προεκλογική συζήτηση με δημότες του Δομοκού.





Αυτον τον τιτλο επελεξε η σελιδα http://www.newsbeast.gr στο σχετικο της αρθρο .Συγκεκριμενα αναφερει :

Εξελέγη πανηγυρικά δήμαρχος Δομοκού

Από τα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής στο δημαρχιακό μέγαρο του Δομοκού. Ο Στέλιος Σύρος, γνωστός και ως «εξολοθρευτής της 17 Νοέμβρη», εξελέγη πανηγυρικά δήμαρχος Δομοκού, συγκεντρώνοντας ποσοστό 56,62% στο β’ γύρο.

Ο ανεξάρτητος συνδυασμός του εν αποστρατεία στρατηγού της ΕΛΑΣ και πρώην επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής επικράτησε άνετα του αντιπάλου του Δημήτρη Τζιαχρήστα, ο οποίος περιορίστηκε στο 43,74%.

Σε μία περιοχή που φιλοξενεί ένα από τα πιο σκληρά σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, τις φυλακές Δομοκού, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι πρωτοβουλίες που θα πάρει ο Στέλιος Σύρος για την ασφάλεια των πολιτών.
σε αλλο αρθρο συνεχιζει :



Ένας στρατηγός στο δήμο Δομοκού


Ο «εξολοθρευτής» της 17Ν κατατροπώνει και τους πολιτικούς του αντιπάλους

Αποφεύγει τους δημοσιογράφους και τα τηλέφωνα. «Του αρέσει να βλέπει τον άλλο κατά πρόσωπο. Να τον μετράει», λένε όσοι τον γνωρίζουν καλά. Ο Στυλιανός Σύρος έκανε την ανατροπή και κέρδισε το στοίχημα. Εξελέγη δήμαρχος Δομοκού πανηγυρικά. 

Και τώρα οι παλιοί του φίλοι από την Αστυνομία αλλά και οι δημότες του χωριού περιμένουν να δουν πως ο άνθρωπος που κατάφερε να εξαρθρώσει τη 17Ν θα δράσει στα νέα του δημαρχιακά καθήκοντα. 

Οι περισσότεροι δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι θα καταφέρει να σταθεί όρθιος απέναντι στα νέα υπηρεσιακά του καθήκοντα. «Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις όμως τι γίνεται» λένε κάποιοι. Ο κ. Σύρος όμως, έχει μάθει όλα αυτά τα χρόνια να μετράει τις κινήσεις του. Να εξετάζει με πολύ έξυπνο τρόπο τους στόχους του και να τους… εξολοθρεύει. 

Με το παρατσούκλι «εργένης αντιστράτηγος»

Ο κ. Σύρος αποκαλείται «ο εργένης αντιστράτηγος» αφού έχει δηλώσει στο παρελθόν «εγώ παντρεύτηκα την Αστυνομία». Τώρα όμως, θα ριχτεί στη μάχη για τα προβλήματα του χωριού του. Ήδη από τον προεκλογικό του αγώνα έριξε το βάρος του στα προβλήματα της περιοχής, στο πρόβλημα της διαχείρισης των λυμάτων, της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας καθώς και άλλων μεγάλων για τον τόπο του ζητημάτων.

Γεννήθηκε το 1952 και προέρχεται από μία φτωχή οικογένεια από τον Άγιο Στέφανο Δομοκού. Είδε τον πρώτο του μεγάλο αδερφό και λίγο αργότερα τον δεύτερο να μπαίνουν στην Αστυνομία. Έτσι αποφάσισε κι αυτός ότι πρέπει να πάρει σήμα και περίστροφο. Κατατάχθηκε το 1974 στο Σώμα της (τότε) Αστυνομίας Πόλεων και το 1977 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών. Και προτού βρεθεί σήμερα στη θέση του δημάρχου της περιοχής του, διετέλεσε επικεφαλής του Τμήματος Δίωξης Διαρρηκτών (Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής).

Τον Μάιο του 2000, ο κ. Στυλιανός Σύρος, ταξίαρχος ακόμη, τοποθετείται Διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Και κατά την παραμονή του στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ προήχθη στη θέση του υποστράτηγου. 

Ο Στέλιος Σύρος ήταν ο άνθρωπος που μαζί με τον εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη συνομιλούσε τακτικά με τον Σάββα Ξηρό. Τον Οκτώβριο του 2004 αναλαμβάνει τη θέση του Γενικού Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος και του υπαρχηγού. Αποστρατεύεται από το Σώμα το 2008, τη στιγμή που ακουγόταν ότι θα αναλάβει τη θέση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. 

«Όταν σε ανακρίνει ο Σύρος, το στόμα σου λύνεται»

Η φράση αυτή έχει ειπωθεί από πολλούς που γνωρίζουν προσωπικά τον κ. Σύρο. Η αγαπημένη του μέθοδος στις ανακρίσεις ήταν να ανοίγει την κασετίνα «Καρέλια» που καπνίζει και να προσφέρει στον ανακρινόμενο ενώ του εξηγεί «τις λιγοστές λεπτομέρειες που έχουμε». 

Και ο Σάββας Ξηρός όμως του είχε ιδιαίτερη... αδυναμία. Κι αυτό γιατί κατά τη διάρκεια των 50 ημερών του στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» το μέλος της 17 Νοέμβρη είπε: «Αγαπάω τον Στέλιο πιο πολύ απ’ τον πατέρα μου». 

Λάτρης του μουσακά και του τσίπουρου

Ο Στυλιανός Σύρος, παρά το ύφος του, έχει και αδυναμίες που τον… λυγίζουν. Τρώει φανατικά όσπρια και παϊδάκια. Στα υπηρεσιακά του ταξίδια μάλιστα, στον ελεύθερό του χρόνο, έψαχνε να βρει greek mouzaka, ακόμη κι αν βρισκόταν στην Ιαπωνία. Και παραμένει περήφανος για το τσίπουρο που βγάζουν τα αμπέλια του χωριού του. Επιμένει να μην οδηγεί αν και οι καταδιώξεις ήταν κομμάτι της αγαπημένης του δουλειάς. 

Μεταμορφώνεται πολύ εύκολα από αυστηρή πατρική φιγούρα, σε φίλο με ανησυχίες, σε σκληρό αστυνομικό, σε υπομονετικό ψυχολόγο, ανάλογα με την περίσταση. Και τώρα οι κάτοικοι του Δομοκού εύχονται να γίνει ο δήμαρχος που ήθελαν για να λύσει τα προβλήματα του χωριού του.
Share on Google Plus

About Ofenis

H αγάπη για τον τόπο μας είναι δείγμα πολιτισμού.Τίποτα δε μας ανήκει όλα είναι δανεικά και τα οφείλουμε στις γενιές που ακολουθούν..
    Blogger Comment
    Facebook Comment