We stand #withSyria - 5 χρόνια πολέμου .Αρκετά! Στηρίζουμε την Ειρήνη στη Συρία.



Η χώρα μας είναι άμεσα εμπλεκόμενη σ΄αυτόν τον άδικο πόλεμο ,ως αποδέκτης ψυχών όλων εκείνων που κατάφεραν να να αποδράσουν από τη κόλαση. Και φυσικά να τονίσουμε τη λέξη κατάφεραν γιατί στο ταξίδι αυτό προς την σωτηρία οι κίνδυνοι είναι πάρα πολλοί.

5 χρόνια πολέμου σε μια μεγάλη σε πληθυσμό χώρα σημαίνει ταυτόχρονα και τεράστια δυστυχία .
Διαβάστε για το χρονικό του πολέμου : http://www.theguardian.com/world/2016/mar/14/syria-civil-war-five-years-guardian-reporting /

Στη Συρία ο εχθρός δεν είναι ένας . Είναι πολλοί .
=================================

Σε ποιον πρώτα να αντισταθεί κανείς ; Μη ξεχνάμε πως η Συρία πριν τον πόλεμο υπήρξε μια χώρα σαν τη δική μας ,καθόλα πολιτισμένη με ανθρώπους που ξυπνούσαν το πρωί για τη δουλειά τους ή την επιχείρησή τους. Άνθρωποι με υψηλό γνωστικό επίπεδο που το διαπιστώνει εύκολα κανείς εάν επισκεφτεί έναν καταυλισμό προσφύγων και μιλήσει για λίγη ώρα μαζί τους. Σου κάνει εντύπωση η ευγένειά τους , η αξιοπρέπεια με την οποία ντύνουν τη δυστυχία τους , η ταπεινότητα. Σου κάνει εντύπωση πως καταφέρνουν ακόμα να ανταποδίδουν το χαμόγελό σου. Όλοι αγαπούν τη χώρα τους , μα έχουν επίγνωση πως τώρα πια δε πρόκειται για χώρα αλλά μόνο για τα ερείπια αυτής . Η χώρα έχει ισοπεδωθεί . Δεν υπάρχει τίποτα πίσω  το οποίο να μπορεί να παρέχει τα στοιχειώδη για μια ανθρώπινη διαβίωση . Η μόνη διέξοδος είναι η φυγή.  Μια φυγή στην οποία  υπάρχει χαραγμένη η λέξη ΕΛΠΙΔΑ. Γι αυτό οι άνθρωποι ριψοκινδυνεύουν με τις βάρκες των δουλεμπόρων . Άντρες ,γυναίκες, οικογένειες ,παιδιά  φεύγουν από σίγουρο θάνατο ακολουθώντας τον αβέβαιο. Πολλοί στο δρόμο χάνονται . Οι περισσότεροι πνίγονται και κάποιοι άλλοι πεθαίνουν από την ταλαιπωρία. Ο αγώνας για επιβίωση όμως είναι το πιο ισχυρό αίσθημα στον άνθρωπο.


Η μόνη λύση είναι να σταματήσει ο πόλεμος και η Ειρήνη να απλώσει τα φτερά της και πάλι σ΄αυτή τη χώρα .


15 Μαρτίου 2016 .... 5 χρόνια συνεχιζόμενου πολέμου , 5 χρόνια θάνατος και οδύνη, 5 χρόνια ξεριζωμός.

Ας σταθούμε δίπλα στη Συρία ( #withSyria ) και ας ευχηθούμε να μη χρειαστεί να υπάρξει ποτέ ξανά  μια τέτοια επέτειος . 





Share on Google Plus

About Ofenis

H αγάπη για τον τόπο μας είναι δείγμα πολιτισμού.Τίποτα δε μας ανήκει όλα είναι δανεικά και τα οφείλουμε στις γενιές που ακολουθούν..
    Blogger Comment
    Facebook Comment