ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Τηλ.2013232871, 6932828964
Οι πρόσφυγες ρίχνουν τον φράχτη στην Ειδομένη, να ανοίξουν τα σύνορα τώρα!
Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση στις 19 Μάρτη κατά της ΕΕ των φραχτών. 
Οι πρόσφυγες για άλλη μια φορά πήραν τα παιδιά στα χέρια και ξεκίνησαν για να βαδίσουν το «βαλκανικό διάδρομο» προς τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης. Έριξαν το φράχτη στα σύνορα για να δεχτούν επίθεση με δακρυγόνα από τις ειδικές δυνάμεις της  Δημοκρατία της Μακεδονίας. Η συνοριοφυλακή της ΕΕ είχε την συμβολή της σε αύτη την επίθεση με χημικά σε βάρος βρεφών, παιδιών γυναικών.
Η πολιτικής της ΕΕ, της αποτροπής της εισόδου με την αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο,  είναι αυτή που τροφοδοτεί τις βάρβαρες αποφάσεις χωρών, όπως της Αυστρίας και των φίλων της, που αποφάσισαν να επιτρέπουν την είσοδο σε 80 πρόσφυγες την ημέρα! 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στήριξε την επέλαση της νατοϊκής αρμάδας στο Αιγαίο με επικεφαλής τον Φέργκιουσον, τον «ειδικό συνεργάτη» του ΝΑΤΟ στους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας το1999. Τον επέλεξαν ως γνώστη του βαλκανικού διαδρόμου καθώς τότε το ΝΑΤΟ με τα βομβαρδιστικά του είχε φροντίσει να σπείρει το θάνατο σε καραβάνια προσφύγων, να καταστρέψει νοσοκομεία, ακόμη και την δημόσια τηλεόραση!
Το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με στόχο το να σταματήσει «η ροή» των προσφύγων είναι μια αντιδραστική και βάρβαρη ουτοπία που θα σημάνει περισσότερους πνιγμένους. Θα σημάνει ότι οι πρόσφυγες θα βρεθούν στα χέρια των διακινητών για να πληρώνουν περισσότερα και να περνάνε από ακόμη πιο επικίνδυνα σημεία.
Η κυβέρνηση μιλάει για PLAN B ενώ στη πράξη συνδράμει το κλείσιμο των συνόρων με τον περιορισμό των μετακινήσεων με καράβια από τα νησιά. Τα hotspot που ανοίγει στρώνουν το έδαφος για προβοκάτσιες των φασιστών όπως οι εμπρησμοί στα Γιαννιστά. Μετά από συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, με τον Δήμαρχο να έχει προσκαλέσει τους χρυσαυγίτες,  εμφανίστηκαν στην ρατσιστική κινητοποίηση έξω από το στρατόπεδο!
Είναι ‘ώρα τα συνδικάτα να μπουν μπροστά και να απατήσουν να ανοίξουν τα σύνορα, να πέσουν οι φράχτες από τον Έβρο μέχρι την Ειδομένη, να ανοίξουν τώρα χώροι φιλοξενίας, κλειστά γήπεδα, να προσληφθεί προσωπικό και να διατεθούν πόροι για αξιοπρεπή διαβίωση των προσφύγων. Είναι καλοδεχούμενοι για να μείνουν, να πάρουν χαρτιά, να έχουν δουλειά, σχολεία και νοσοκομεία.
Οι εξεγερμένοι της αραβικής Άνοιξης, όπως αποτέλεσαν έμπνευση για το κίνημα των πλατειών στο Σύνταγμα,, στη Βαρκελώνη, την Ν.Υόρκη είναι δύναμη για το κίνημα μας, που παλεύει σε όλη την Ευρώπη ενάντια στα μνημόνια, την ανεργία και την φτώχεια.
Η άλλη Ευρώπη, όμως σηκώνει το ανάστημα της στην ρατσιστική ΕΕ-φρούριο και καλεί το Σάββατο 19 Μάρτη πανευρωπαϊκή κινητοποίηση σε πολλές πόλεις σε όλη την Ευρώπη σε συντονισμό με την ΚΕΕΡΦΑ στην Ελλάδα, η οποία στηρίζει συλλαλητήρια σε οκτώ πόλεις.
Διαδηλώσεις θα γίνουν στο Λονδίνο, το Κάρντιφ, την Γλασκώβη, στο Δουβλίνο, στο Άμστερνταμ, στη Βιέννη, την Βαρκελώνη, τη Μαδρίτη, την Κοπεγχάγη, την Βαρσοβία, Παρίσι, Ζυρίχη, την Σλοβενία. Στην Κύπρο, η ΠΕΟ, το ΑΚΕΛ, η θύρα 9 της Ομόνοια, τα τουρκοκυπριακά συνδικάτα εκπαιδευτικών ενώνονται σε κινητοποίηση για να μην μετατραπεί το νησί σε ορμητήριο της νατοϊκής αρμάδας. 
Το Σάββατο 19 Μάρτη η κεντρική διαδήλωση θα γίνει στην Ομόνοια στις 3μμ και θα ακολουθήσει πορεία στα Γραφεία της ΕΕ. Διαδήλωση θα γίνει στην Μυτιλήνη στη πλατεία Σαπφούς στις 12μες. Διαδηλώσεις επίσης  θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη, Αγ.Βενιζέλου 12μες, Γιάννενα στη περιφέρεια στις 1μμ, Πάτρα στη Πλατεία Γεωργίου στις 1μμ, Βόλος στην Πλατεία Αγίου Νικολάου στις 12μες, Ξάνθη, στη κεντρική πλατεία στις 12μες.  Παγκρήτιο συλλαλητήριο στα Χανιά στην πλατεία Αγοράς στις 12μεσ
Share on Google Plus

About Ofenis

H αγάπη για τον τόπο μας είναι δείγμα πολιτισμού.Τίποτα δε μας ανήκει όλα είναι δανεικά και τα οφείλουμε στις γενιές που ακολουθούν..
    Blogger Comment
    Facebook Comment