Στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νησιά αντί να ρίξουν τους φράχτες από τον Έβρο μέχρι το Καλαί!





ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
Στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νησιά αντί να ρίξουν τους φράχτες από τον Έβρο μέχρι το Καλαί!
Απαντάμε με διεθνή κινητοποίηση στις 19 Μάρτη
Η πρόταση των Financial Times για ανταλλαγή αναδιάρθρωσης του χρέους με εγκλεισμό των προσφύγων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νησιά του Αιγαίου, ώστε να σταματήσουν να φτάνουν στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη προκαλεί ανατριχίλα. Σύμφωνα με το σχέδιο τους, οικογένειες με μικρά παιδιά θα ζουν απομονωμένοι σε νησιά με χρηματοδότηση της ΕΕ… μέχρι την επιστροφή στις χώρες τους! Αν δεν σταματήσει ο πόλεμος θα εξακολουθήσουν να μένουν σε αυτά όπως οι Παλαιστίνιοι στο Λίβανο!
Είναι δείγμα του αμοραλισμού και του κυνισμού των ισχυρών της ΕΕ που συνδυάζουν το ρατσισμό με τη λιτότητα και βέβαια με την συνέχιση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που σπέρνουν το θάνατο και την προσφυγιά στη Μ. Ανατολή, την Ασία, την Αφρική.
Οι χιλιάδες πνιγμένοι στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, αποτέλεσμα των κλειστών συνόρων και των φραχτών, όπως στον Έβρο, όπως και οι νεκροί από τις βόμβες των αεροπλάνων στις πόλεις της Συρίας και του Αφγανιστάν, είναι «παράπλευρες απώλειες», τις οποίες μπορεί να αγνοεί η αριθμητική εξίσωση χρέος προς πρόσφυγες των εγκεφάλων των FT.
Η αναβίωση της πολιτικής εγκλεισμού των προσφύγων, ολόκληρων οικογενειών, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ως τρόπος ανάσχεσης του περάσματος των προσφύγων από τις πολεμικές ζώνες σε χώρες της ΕΕ, είναι η αντεπίθεση των κυβερνήσεων για να κλείσουν τα σύνορα που έσπασαν κάτω από το βάρος της αποφασιστικότητας των προσφύγων και του μαζικού κινήματος αλληλεγγύης το περασμένο καλοκαίρι.
Η δήλωση του υπουργού Μετανάστευσης Γ.Μουζάλα ότι δεν αποδέχεται να γίνει η Ελλάδα «φυλακή ψυχών» με την ανέγερση φράχτη στα σύνορα με την Δημοκρατία της Μακεδονίας, θα έπρεπε να συνοδεύεται και από ενέργειες κατεδάφισης του υπαρκτού φράχτη στον Έβρο, υπεύθυνου για τους πνιγμούς χιλιάδων μικρών Αϊλάν.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κρατάνε τον φράχτη στον Έβρο και δεν κλείνουν την Αμυγδαλέζα ενώ το στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών στην Κόρινθο έχει ανοίξει με πανάθλιες συνθήκες διαβίωσης.
Η μόνη εγγύηση ότι θα πάψουν οι εκβιασμοί των Σόιμπλε για καταστροφικό GREXIT και διώξιμο από την Σέγκεν είναι ο αγώνας των εργαζόμενων για την πλήρη διαγραφή του χρέους και για το άνοιγμα των συνόρων.
Η εναλλακτική λύση για τη κρίση στην Ευρώπη δεν θα δοθεί με ρατσιστικές, ξενόφοβες πολιτικές των κλειστών συνόρων και των στρατοπέδων συγκέντρωσης που ανοίγουν το δρόμο στις Λεπέν.
Την απάντηση θα δώσει ξανά το ίδιο το διεθνές κίνημα με την μεγάλη κινητοποίηση που ετοιμάζει στις 19 Μάρτη σε δεκάδες πόλεις σε όλη την Ευρώπη.
Share on Google Plus

About Ofenis

H αγάπη για τον τόπο μας είναι δείγμα πολιτισμού.Τίποτα δε μας ανήκει όλα είναι δανεικά και τα οφείλουμε στις γενιές που ακολουθούν..
    Blogger Comment
    Facebook Comment