Ο Νηρέας ο Βάρας στο Δημοτικό Θέατρο Δομοκού


Ο Αθλητικός & Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Δομοκού παρουσιάζει την Πέμπτη 10 Απριλίου στις 8.00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Δομοκού την θεατρική παράσταση «Ο Νηρέας ο Βάρας» του Δημήτρη Παπαχρήστου, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Πρόκειται για το Νέο Ελληνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Γ. Αρμένη.
«Ο Νηρέας ο Βάρας, είναι ένα κομμάτι Ελλάδα, ένα τραγούδι της καρδιάς, ένα λαϊκό ποίημα, ένας μύθος θεατρικός που ακροβατεί στο γέλιο και το κλάμα, στην ποίηση που αναβλύζει μέσα από την καθαρότητα του Ήρωα. Τον σπάνιο Ελληνικό λόγο, τον πόνο του, τον έρωτα και την έγνοια του για τούτο τον ευλογημένο τόπο. Για το σήμερα το αύριο για την συνέχεια. Ο Νηρέας ο Βάρας είναι δίπλα μας, είναι ο άνθρωπός μας, γνώριμος σε όλους, γεμάτος τρυφερότητα και ευαισθησία, θα τολμούσα να πω τρελός, που γίνεται ο ίδιος φωτιά να μας φέξει στο σκοτάδι. Ο Δημήτρης Παπαχρήστος, ο συγγραφέας του Νηρέα, είναι ο ίδιος πλούσιος σαν άνθρωπος, γεμάτος από εμπειρίες, σπάνιος λογοτέχνης, με γλώσσα γεμάτη χυμούς, ένα ποτάμι που μεγαλόψυχα το χαρίζει στον ήρωα, αυτόν τον μοναδικό Έλληνα που ακούει στο όνομα Νηρέας.», περιγράφει ο σκηνοθέτης και ηθοποιός  Γιώργος Αρμένης.
ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: Σκηνοθεσία: Γιώργος Αρμένης, Σκηνικά – κοστούμια: Γιούλα Ζωιοπούλου, Μουσική: Γιάννης Σπυρόπουλος (Μπαχ), Βοηθός Σκηνοθέτη: Λήνα Ψυχογιού. ΔΙΑΝΟΜΗ: «ΝΗΡΕΑΣ»: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΜΕΝΗΣ, «ΚΑΤΕΡΙΝΑ»: ΜΕΛΙΝΑ ΒΑΜΒΑΚΑ, «ΦΑΙΔΩΝ»: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, «Παιδί του χωριού»: ΦΑΝΗΣ ΓΚΙΚΑΣ.
πηγη: http://efthia.gr
Share on Google Plus

About Ofenis

H αγάπη για τον τόπο μας είναι δείγμα πολιτισμού.Τίποτα δε μας ανήκει όλα είναι δανεικά και τα οφείλουμε στις γενιές που ακολουθούν..
    Blogger Comment
    Facebook Comment