Ο Δομοκός τιμά τον Καβάφη!

ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ
Αθλητικός & Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Δομοκού


Ο Δομοκός τιμά τον Καβάφη!
ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΤΟΣ Κ. Π. ΚΑΒΑΦΗ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Την Παρασκευή 20/12/13 στο Δημοτικό Θέατρο Δομοκού, στις 8.00 μ. μ., ο Αθλητικός & Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Δομοκού με την ενεργό συμμετοχή δημοτών του Δήμου Δομοκού θα παρουσιάσει αφιέρωμα προς τον Αλεξανδρινό Ποιητή, Κωνσταντίνο Π. Καβάφη, στα πλαίσια του Διεθνούς «Έτους Κ. Π. Καβάφη», για τα 150 χρόνια από την γέννησή του. Ποίηση του Κ. Π. Καβάφη θα διαβάσουν Δημότες, Δημοτικοί Υπάλληλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Μαθητές, ενώ για τον ποιητή θα μιλήσουν οι φιλόλογοι του Δομοκού,
Κα Παρασκευή Φωτοπούλου, ο Κος Δημήτρης Μακαρές και οπτικοακουστικές προβολές θα επιμεληθεί ο Κος Βασίλης Φωτόπουλος. Χορηγός επικοινωνίας είναι το βιβλιοπωλείο του Κου Νίκου Ζώτου. Την αφίσσα και την πρόσκληση έχει σχεδιάσει ο δομοκίτης ζωγράφος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών Κος Νίκος Κουλουμπρούκας.Την οργάνωση και επιμέλεια έχει ο, εκ Μελιταίας Δομοκού, πρόεδρος του Α.Π.Ο.ΔΗ.ΔΟ., σκηνοθέτης / ηθοποιός Ιωάννης Τράντας.
Ο Κωνσταντίνος Π. Καβάφης (1863, Αλεξάνδρεια - 1933, Αλεξάνδρεια) είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές, το έργο του οποίου επηρέασε –και συνεχίζει να επηρεάζει– πλειάδα ξενόγλωσσων συγγραφέων και ποιητών (όπως οι Forster, Αuden, Yourcenar) αλλά και σημαντικούς εικαστικούς καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο.
Η πρώτη συλλογή με τα 154 ποιήματα του καβαφικού ‘Κανόνα’ κυκλοφόρησε σε βιβλίο μετά θάνατον το 1935. Τα ποιήματα του κατατάσσονται σε τρεις κατηγορίες: τα ιστορικά, τα φιλοσοφικά και τα αισθησιακά. 
ΠΗΓΗ: lamiatimes.gr

Share on Google Plus

About Ofenis

H αγάπη για τον τόπο μας είναι δείγμα πολιτισμού.Τίποτα δε μας ανήκει όλα είναι δανεικά και τα οφείλουμε στις γενιές που ακολουθούν..
    Blogger Comment
    Facebook Comment