Ο "ΑΓΝΩΣΤΟΣ" ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΟΜΟΚΟΥ.. ΓΝΩΣΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !


Επειδη εδω στην χωρα μας πρεπει να μασηθει καλα η τροφη για να χωνευτει, αφηστε δε που λογω καιρων τουτη δω εχει γινει και δυσευρετη, μετα απο μια πολυ συντομη επισκεψη στα πατρια εδαφη αποφασισα πως αν προστεθουν λιγες παραπανω πληροφοριες θα μπορεσουν να βοηθησουν καπως τουτη δω τη "χωνευση" .
 Θα  παραθεσω λοιπον κομματια απο πληροφοριες που υπαρχουν στο διαδικτυο και η προσβαση τους ειναι ελευθερη σ ολους!

""""Αν ο κ. Σύρος αποκαλείται «ο εργένης αντιστράτηγος», αφού, όπως λέει, «εγώ παντρεύτηκα την αστυνομία» και έκτοτε ουδέν σώμα τον έθελξε τόσο... Ο κ. Σύρος είναι ο βενιαμίν μιας φτωχής οικογένειας από τον Αγιο Στέφανο Δομοκού. Εκεί είδε πρώτα τον μεγάλο του αδελφό και ύστερα το δεύτερο να μπαίνουν στην αστυνομία – κι όταν αυτό συμβεί στα εφηβικά σου χρόνια, ανυπομονείς κι εσύ να πάρεις σήμα και περίστροφο. Εκτοτε, λίγα πράγματα άλλαξαν: μπορεί σήμερα να μισεί να οπλοφορεί, αλλά συνεχίζει να τρώει φανατικά όσπρια και παϊδάκια (μάλιστα όσο χρόνο έχει στα υπηρεσιακά ταξίδια τον ξοδεύει για να βρει greek mouzaka, κι ας είναι και στην Ιαπωνία!), παραμένει περήφανος για το τσίπουρο που βγάζουν τα αμπέλια του στο χωριό, και επιμένει να μην οδηγεί - υπήρχαν απογεύματα επί 17 Νοέμβρη που οι υπάλληλοι του Ευαγγελισμού τον ένιωθαν σαρδελοποιημένο μαζί τους να φεύγει με το τρόλεϊ!
Κάτι άλλο που, όπως φαίνεται, δεν θα αλλάξει ποτέ, διεφάνη την εποχή που ανέλαβε υπηρεσία στον αστυνομικό σταθμό του Μον Παρνές. Είναι αυτό που λένε οι φίλοι του: «ο Στέλιος δεν παίζει!». Πράγματι δεν ξέρει ούτε δηλωτή, εξ ου και όσο γύριζε η ρουλέτα, εκείνος αποτύπωνε φάτσες τοκογλύφων. Το δικό του παιχνίδι ήταν ίδιο μ’ εκείνο που εξασφάλισε τη μακροημέρευση στα αραχνοειδή: σύντομα έστησε έναν ιστό από πληροφοριοδότες, ώστε ανά πάσα στιγμή να ξέρει σε ποιο απ’ τα δίχτυα προσέκρουσε ο εκάστοτε καταζητούμενος. Λέγεται πως, ακόμη και σήμερα, ο κ. Σύρος περνάει συχνά από κακόφημα στέκια για να ανανεώσει το δίκτυό του. Ισως να πρόκειται περί αστικού μύθου των μικροκακοποιών, ίσως και όχι. Πάντως, εκείνος λέει πως «τον δικό μας κόσμο κι εκείνον της παρανομίας, μια τρίχα τους χωρίζει».
όπως έλεγε παλαιότερα και ο κ. Σύρος, «αν τελικώς μια βλακώδης διαταγή παραμείνει διαταγή, εγώ θα υλοποιήσω μια… διατεταγμένη βλακεία!». Είναι μία απ’ τις σπάνιες ρήσεις του αφού δύο πράγματα αποφεύγει: τους δημοσιογράφους και τα τηλέφωνα. «Του αρέσει να βλέπει τον άλλον κατά πρόσωπο. Να τον μετράει», λένε οι παλιοί συνεργάτες του - και έτσι εξηγείται και η φήμη… Ιαβέρη που τον ακολουθεί. Γιατί όπως γνωρίζει πιο καλά απ’ όλους ο Σάββας Ξηρός, όταν έχεις για ανακριτή τον Στέλιο Σύρο, το στόμα σου αρχίζει και μιλάει από μόνο του! Η αγαπημένη του μέθοδος είναι να ανοίγει την κασετίνα «Καρέλια» που καπνίζει και να προσφέρει στον ανακρινόμενο ενώ του μιλάει σε πρώτο πληθυντικό. Δεν λέει πολλά, μόνο του εξηγεί «τις λιγοστές επιλογές που έχουμε». Η αποτελεσματικότητα αυτής της μεθόδου ήταν που οδήγησε και τη μητέρα του Σάββα Ξηρού στο να βαφτίσει ένα από τα οικόσιτα γουρούνια της «Σύρο» («ο χοίρος Σύρος» το φώναζαν!) το οποίο και τελικώς έσφαξε μερικά Χριστούγεννα πριν…
Από τότε μέχρι τώρα έχει περάσει πολύς καιρός. Στο ενδιάμεσο, ο κ. Σύρος έχει κληθεί εκτάκτως να βρει άκρη στην αυτοκτονία Τσαλικίδη, στη ρουκέτα στην αμερικανική πρεσβεία, στην απόδραση του αδελφού Παλαιοκώστα... Τη Δευτέρα, τον κάλεσαν και στα Ζωνιανά, περίπου όπως φώναζαν τον Μπάτμαν στη Γκόθαμ Σίτι κάθε που σκούραιναν τα πράγματα με τον Τζόκερ ή το σατανικό Πιγκουίνο. Αυτή τη φορά, το ρόλο του Ρόμπιν έχει αναλάβει ο κ. Ραχωβίτσας. Οσο για το τι τους ενώνει… ως άλλη Κατγούμαν, ο νυν αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Αν. Δημοσχάκης κάτι ξέρει επ’ αυτού. Επί Δημοσχάκη, ο Ι. Ραχωβίτσας, έπειτα από 19 χρόνια στη Δίωξη Ναρκωτικών βρέθηκε διευθυντής στην Εύβοια, να αναζητάει ποιος βίασε τη μαθήτρια στην Αμάρυνθο.
Οσο για τον κ. Σύρο, ο δικός του ανταρτοπόλεμος ξεκίνησε απ’ τους διαδρόμους του μεγάρου της Κατεχάκη όταν αντί αυτού επελέγη ο κ. Δημοσχάκης ως αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., και συνεχίσθηκε στο προαύλιο του Κορυδαλλού με το που απογειώθηκε το ελικόπτερο του αδελφού Παλαιοκώστα. Τότε, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. άφησε να εννοηθεί πως ή ο Παλαιοκώστας θα ξαναπιασθεί ή ο κ. Σύρος θα έχει αποτύχει. Με την κάθοδο στα Ζωνιανά, ξεκινά ο τρίτος γύρος του αστυνομικού παιχνιδιού «Ποιος θέλει να γίνει αρχηγός». Το μόνο που μένει να φανεί, είναι αν ο νυν αρχηγός έχει καταλάβει τους κανόνες. Πώς δηλαδή «ο Ραχωβίτσας συνεργάζεται με οποιονδήποτε για να πετύχει το στόχο του» και, κυρίως, πως «ο Στέλιος δεν παίζει».
Όλα τα παραπανω εχουν γραφτει στις  14-11-2007   στην εφημεριδα  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
(http://www.kathimerini.gr)

συνεχιζοντας απο το http://histologion-gr.blogspot.com διαβαζουμε:


«Ενώ η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων απείχε μόλις δύο έτη, η 17 Νοέμβρη δεν παρουσίαζε δραστηριότητα. Ο Χρυσοχοϊδης και η ομάδα του ήξεραν ότι έπρεπε να κάνουν κάτι για να βγάλουν στην επιφάνεια τους τρομοκράτες. Στα μέσα Ιουνίου, αφησαν να διαρρεύσει μια ψευδής αναφορά ότι είχε αναγνωρισθεί ο ηγέτης της 17 Νοέμβρη και ότι επίκειντο πολλαπλές συλλήψεις.

Το κόλπο δούλεψε. "Βρέθηκε την ευκαιρία που τόσο καιρό περιμέναμε", λέει ο Χρυσοχοϊδης, "και όταν την βρήκαμε, απόδωσε τόσο καλά η πολιτική μας και τόσο γρήγορα που κι εμείς μείναμε έκθαμβοι."»
... «Στην τέταρτη μέρα του στο νοσοκομείο και ενώ ήταν ακόμη τυφλός και διασωληνομένος, ο Σάβας Ξηρός κατάλαβε, όπως ξανάβρισκε και ξανάχανε τις αισθήσεις του, ότι δυο άνδρες κάθονταν πλάι στο κρεβάτι του: Ο Γιάννης Διώτης και ο Στέλιος Σύρος. Σύντομα έφτιαξαν ένα δίδυμο καλού μπάτσου / κακού μπάτσου, που θα αποδεικνύονταν εξαιρετικά αποτελεσματικό.

"Ο Στέλιος Σύρος ήταν σκέτη σπίθα", λέει ένας πρώην αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής. "Δεν του αρέσουν οι μακροσκελείς αναφορές, αλλά μπορεί να μπει σ' ένα δωμάτιο, να ρίξει μια ματιά σε έναν ύποπτο και μετά από λίγα λεπτά κουβέντας να αναγνωρίσει τις αδυναμίες του. Μπορεί νε ματμορφωθεί πολύ εύκολα από αυστηρή πατρική φιγούρα, σε ανησυχούντα φίλο, σε σκληρό αστυνομικό, σε υπομονετικό ψυχολόγο, ανάλογα με την περίσταση. Ο Σύρος έφτασε τόσο κοντά στον Σάβα που κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια των 50 ημερών του στο νοσοκομείο ο Σάβας είπε: "Αγαπάω τον Στέλιο πιο πολύ κι απ' τον πατέρα μου." 
για περισσοτερα μπορειτε στο συνδεσμο:  http://histologion-gr.blogspot.com/2007/01/blog-post.html

Απο το http://lamianews.blogspot.com στις 15 Ιανουαριου του 2009 διαβαζουμε

Ο Στέλιος Σύρος απέρριψε την πρόταση να πάει γεν. γραμματέας στο υπουργείο



Ο πρώην υπαρχηγός της αστυνομίας Στέλιος Σύρος, είπε όχι στην πρόταση Μαρκογιαννάκη να πάει γενικός γραμματέας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
Ο Σύρος που έφυγε με το παράπονο ότι "εξάρθρωσε" την 17 Νοέμβρη και δεν τον κάναν αρχηγό, δεν έχει και ...λόγους οικονομικούς για να το κάνει.
Με την δουλειά που έχει σήμερα (όπως το Ν-Ν σας έχει αποκαλύψει) στη θέση διευθυντού Ασφαλείας της Εθνικής Τράπεζας, έχει μισθό 10.000 ευρώ τον μήνα, πιστωτική κάρτα, και αυτοκίνητο με οδηγό.







Στο in.gr για την εκλογη του:

Υπαρχηγός της Αστυνομίας ο αντιστράτηγος Στέλιος Σύρος

Καθήκοντα υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αναλαμβάνει ο αντιστράτηγος Στέλιος Σύρος, ενώ αντιστράτηγος Ευστράτιος Κυριακάκης αναλαμβάνει προϊστάμενος του Επιτελείου του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.
Αυτό έκρινε το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων της Αστυνομίας, το οποίο συνεδρίασε την Τετάρτη υπό την προεδρία του νέου αρχηγού της Αστυνομίας Αναστάσιου Δημοσχάκη και με τη συμμετοχή δυο αντιστράτηγων του Στρατού Ξηράς.
Ο κ. Σύρος διετέλεσε διευθυντής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Τον Οκτώβριο του 2004 προήχθη στο βαθμό του αντιστράτηγου και τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος.
Επιπλέον, το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας έκρινε τους υποστράτηγους Αστυνομίας και ανακοίνωσε ότι τον βαθμό του αντιστρατήγου λαμβάνουν οι Γεώργιος Ανδραβίζος, ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Γενικού Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος και Βασίλειος Τσιατούρας, ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Γενικού Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος.
Με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγου Αναστάσιου Δημοσχάκη, τοποθετήθηκε επίσης ο Ασημάκης Γκόλφης από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας/Κλάδο Διοικητικού στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής.
Ακόμη, ο Αντώνιος Μπαμιατζής από τη Διευθύνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης στη Γενική Αστυνομική Διευθύνη Θεσσαλονίκης ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής, και ο Λεωνίδας Πολύδωρας από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής στην Αστυνομίκή Ακαδημία ως Διευθυντής.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

τα αρθρα δε σταματουν εδω κι οποιος επιθυμει  να ψαξει για παραπανω πληροφοριες μπορει πολυ ευκολα να τις βρει  στις μηχανες αναζητησης ..
εδω θα σταματησει απλα η δικη μας αναζητηση με το παρακατω αποσπασμα απο http://www.lamiareport.gr

Ο πρώην υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας,Στέλιος Σύρος αποφάσισε τελικά να κατέβει στον πολιτικό στίβο.

Ξέρετε ότι αγαπάω την ιδιαίτερη πατρίδα μου και ο Καλλικράτης είναι μια μεγάλη πρόκληση για να πάμε μπροστά αυτό τον τόπο,
είπε ο πρώην στρατηγός ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Δομοκού. Τόνισε επίσης, ότι κατεβαίνει ανεξάρτητος και ότι έχει στο πλευρό του ικανούς συμπολίτες από όλους τους πολιτικούς χώρους
Share on Google Plus

About Ofenis

H αγάπη για τον τόπο μας είναι δείγμα πολιτισμού.Τίποτα δε μας ανήκει όλα είναι δανεικά και τα οφείλουμε στις γενιές που ακολουθούν..
    Blogger Comment
    Facebook Comment