28η Οκτωβρίου 1940









Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940



«Η Ελλάς ευρίσκεται από χθες εις πόλεμον με την Ιταλία», είναι ο τίτλος του βασικού θέματος της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» στις 28 Οκτωβρίου 1940. Ο εθνικός στρατός μάχεται ηρωικά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, τη στιγμή που γίνονται αεροπορικές επιδρομές στην Πάτρα, την Κόρινθο, την Ελευσίνα και το Τατόι. Άλλα θέματα, το ιστορικό της έναρξης των εχθροπραξιών και ο χαιρετισμός του Αρχηγού της κυβέρνησης προς το στρατό ξηράς, θάλασσας και αέρος.







ΕΘΝΟΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940


Η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» στις 28 Οκτωβρίου 1940, βασικό θέμα της έχει, τη συνέχιση του απελευθερωτικού αγώνα. Άλλα θέματα, το πρώτο ελληνικό πολεμικό ανακοινωθέν για τον αγώνα στα σύνορα και ένα άρθρο με τίτλο «Υπέρ βωμών και εστιών».










ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Η εφημερίδα «ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ» στις 28 Οκτωβρίου 1940, βασικό θέμα της έχει, την έναρξη των εχθροπραξιών, το πρώτο ανακοινωθέν του Ελληνικού Επιτελείου και τους πρωινούς συναγερμούς στην Αθήνα. Άλλα θέματα, διαγγέλματα του Βασιλιά και του Πρωθυπουργού προς τον ελληνικό λαό, αλλά και ένα άρθρο με τίτλο «Η ζωή μας εις την υπερεσίαν της Πατρίδος».

ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ 2Η ΕΚΔΟΣΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940


Η εφημερίδα «ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ» στις 28 Οκτωβρίου 1940, βασικό της θέμα έχει, την αεροπορική επίθεση των εχθρικών βομβαρδιστικών κατά του Τατοϊου και της Κορίνθου και τη σθεναρή αντίσταση των ελληνικών καταδιωκτικών αεροπλάνων. Άλλα θέματα, η κήρυξη του στρατιωτικού Νόμου και η συνάντηση του Χίτλερ με τον Μουσσολίνι.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΜΕΛΛΟΝ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940




Η εφημερίδα «ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΜΕΛΛΟΝ» στις 28 Οκτωβρίου 1940, βασικό θέμα της έχει τις προβλεπόμενες λύσεις μετά τη συμφωνία Χίτλερ- Πεταίν. Άλλα θέματα, η τριπλή φάση του πολέμου, οι προειδοποιήσεις της Αμερικής, η συνέχιση των βομβαρδισμών και ένα άρθρο με τίτλο «Η τιμή».

ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΜΕΛΛΟΝ 4Η ΕΚΔΟΣΙΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940



Η εφημερίδα «ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΜΕΛΛΟΝ» στις 28 Οκτωβρίου 1940, σε 4η έκδοση, ανακοινώνει το τελεσίγραφο της Ιταλίας προς την Ελλάδα. Άμεση αντίδραση της Ελλάδας, η γενική επιστράτευση. Άλλα θέματα, ερώτηση αν ο στρατάρχης Πεταίν αρνήθηκε να κηρύξει πόλεμο κατά της Αγγλίας και το πρακτορείο «Ρώυτερ» αναφέρει «Ουδεμία νέα παραχώρησις».

Share on Google Plus

About Ofenis

H αγάπη για τον τόπο μας είναι δείγμα πολιτισμού.Τίποτα δε μας ανήκει όλα είναι δανεικά και τα οφείλουμε στις γενιές που ακολουθούν..
    Blogger Comment
    Facebook Comment